2013 artschool-varna.com
       За високи творчески постижения през учебната 2011-2012 г.,  Министърът на културата награди 34 ученици  и техните преподаватели от 8 училища по изкуствата от цялата страна, класирани на първо място, получили златни медали на международни конкурси. Срещата се състоя на 13.09.2012 г. в Министерство на културата. Наградите бяха връчени от заместник-министър Митко Тодоров.
       Младите дарования се срещнаха и с Президента на Република България Росен Плевнелиев. Те  бяха поканени като специални гости, заедно с медалисти от отборите, представили България в областта на науката и спорта.
       „Показвайте знанията си по света, трупайте нови, успявайте, където и да сте, но никога не забравяйте България, помагайте на България, където и да сте”, призова президентът младите таланти. 
       По време на посещението си на „Дондуков” 2  учениците разговаряха с държавния глава и неговия екип. В сградата на президентската институция бяха изложени и всички отличия, спечелени от български ученици на международни конкурси и състезания през изминалата година.
       Сред наградените  са учениците  в НУИ „Добри Христов” – Варна: Емил Бояджиев,  Рустам Губкин – Матейски,Здравка Атанасова, Борил Георгиев, Калина Христова и техните преподаватели – Мария Гинева, Антоанета Илиева, Далила Неделчева.