2013 artschool-varna.com
     Ученици от Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, от класовете по „Класическо пеене” на К. Николова и „Клавирен съпровод” на Д. Койнова изнесоха концерт в Градска художествена галерия „Б. Георгиев” на 31 май 2012 г. В програмата прозвучаха арии, песни, популярни канцонети от известни композитори. Солисти и Струнният оркестър при училището, с диригент Страцимир Павлов, представиха пред публиката арии из оперите на Моцарт „Сватбата на Фигаро” и „Дон Жуан”.
     Костадинка Николова е възпитаничка на НУИ „Д. Христов”. След завършване на висшето си образование известно време е член на трупата на Пловдивска опера, а от 1992 г. е солист –артист във Варненска опера. Лауреат е на Международния конкурс за млади оперни певци „Борис Христов” – София. В творческия си репертоар има над 20 оперни партии, вокални цикли, ораториални творби, песни. От 10 години се занимава и с педагогическа дейност.
     Диана Койнова завършва средното си образование в НУИ „проф. В. Стоянов” – Русе в класа по пиано на Хачик Михранян, а висшето в НМА „проф. П. Владигеров” в класа на проф. Джулия и Константин Ганеви. Преподавател  е по камерна музика и клавирен съпровод в НУИ „Добри Христов” – Варна.
     Страцимир Павлов също е възпитаник на НУИ „Д. Христов” – Варна. Паралелно с основния си инструмент кларинет, завършва класа по композиция и оркестрово дирижиране на маестро Милко Коларов. Работи и с изтъкнати български музиканти, като Пенчо Стоянов, Александър Райчев и др.
     От 1996г. живее и работи в САЩ. Там получава Бакалавърска степен по пиано и композиция от USA и магистърска степен по дирижиране. От 2002 г. е музикален директор и диригент на Оперния Театър в Литъл Рок, Арканзас. Ръководи Университетската Опера и е диригент и пианист на Афро - американски госпъл хор.
     Свирил е на една сцена с легендата Рей Чарлз, бродуейската звезда Лорънс Хамилтон,  както и за всички живи, американски президенти и техните съпруги,  при откриването на „Clinton Presidential Library”.
     През 2008 г. Страцимир Павлов се връща в България и свири в множество групи, създава собствени музикални проекти, аранжира първия самостоятелен концерт на Орлин Павлов. Успешно съвместява концертната дейност с педагогическата -  преподавател е в Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна и е удостоен с награда за млад учител от община Варна. На 22 май т.г. получи    награда „Варна”  2012  за иновативни музикални проекти.