2013 artschool-varna.com
       От 5 до 9 ноември 2012 година, Нов български университет – департамент „Музика“ организира УЪРКШОП на проф. Жерар Пуле, Франция – цигулка. Уъркшопът приключи с финален КОНЦЕРТ НА ИЗЯВЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ ОТ МАЙСТОРСКИЯ КЛАС  В ГАЛЕРИЯ „УниАрт“ на 8 ноември 2012 от 18.00 часа. В концерта участваха и учениците от НУИ „Добри Христов” от класа по цигулка на Евгения Паскова – Мартин и Александър Зайранови.
       Уъркшопът и концертът на проф. Жерар Пуле са част от Интерактивно образователно ателие за музика и изобразително изкуство, инициирано от департамент „Музика“ на НБУ и подкрепено от Национален фонд „Култура“ и Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятеството на НБУ.
       Проф. Жерар Пуле е световноизвестен цигулар и един от най-изтъкнатите преподаватели по цигулка днес. Той провежда майсторски класове по целия свят и преподава във Виенската и Пекинската консерватории, както и в Ecole Normale de Musique  в Париж. Проф. Пуле е преподавател по цигулка в продължение на двадесет и четири години в Paris Conservatoire National Supеrieur de Musique. През 2005 г., той е назначен като преподавател във всеизвестния и високоценен университет Tokyo Geidai, в Япония, където в неговия клас се записват само най-талантливите ученици, чието бъдеще е изцяло определено за солова кариера.  Жерар Пуле свири редовно с най-добрите оркестри.. Той е член на жури  на различни  международни конкурси. Носител е на престижни международни  награди и отличия.