2013 artschool-varna.com
 
     - 

       Проектът „Изразяване във форма” на Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, по секторна програма „Леонардо да Винчи”, дейност „Мобилност”, с номер 2011-1-BG1-LEO01-04610, бe избран  за участие в изложбената част на конференцията, която се проведе на 12 декември 2012 г. в хотел „Хилтън” в гр. София. Проектът е определен като един от най-атрактивните и оригинални проекти. 
През м. ноември 2011 год., 14 ученици от специалност „Изящни изкуства” на НУИ „Добри Христов” – Варна преминаха двуседмична учебно-творческа практика в ателиетата на италиански художници в Сицилия. Участниците работиха в нова и различна за тях среда, усвоиха нови техники в областта на изящното и приложното изкуство.
       В артателието в хотел „Хилтън” двама от участниците, Гюнер Мазрек и Натали Иванова, ученици от ХII клас, демонстрираха пред публика дейности и техники, усвоени по време на практиката в Сицилия – рисуване на глинени плочки, рисуване върху стъкло, декупаж. Бяха  представени също така пейзажи, скулптури и керамични творби, създадени по време на мобилността.ФОТО ГАЛЕРИЯ