Отговаряйки на засиления интерес от страна на деца и родители, Училищното настоятелство на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна организира Школа по изкуствата като извънучилищна форма на обучение със следните направления:
  • Арт школа "Спектър", в която ще се водят занимания по изобразително изкуство от висококвалифицирани специалисти - художници.
       Децата ще бъдат разделени на две възрастови групи :
       Първа група / деца от 9 до 11 години/ -  детска рисунка и моделиране / малка пластика /
       Втора група /12 - 14 години/ - рисуване от натура на предмети с различни живописни и графични техники, фигурална композиция, цветознание, моделиране .
       Учебните програми са съобразени с възрастта на децата. Занятията ще се провеждат в ателиетата по рисуване и живопис на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, ул. "Ст. Караджа" № 34, всяка събота :
       от 9.00 до 12.00 ч.  - за І група        
       и от 13.00 до 16.00 ч. - за ІІ група.    
       За възпитаниците на Арт школата са  предвидени самостоятелни изяви във варненски галерии, съвместни изяви с учениците от класовете по изящни изкуства на Националното училище по изкуства  "Добри Христов" - Варна, посещения на музеи и частни галерии.
  • Школа по фолклорно пеене:
       Школата  кани всички деца, желаещи да изучават тайните на  народното  пеене, да посещават тези занимания. Ще бъдат обособени        2 възрастови групи :
       І група - 9 - 11 години ; ІІ група - 12 - 14 години.
       Заниманията  ще се провеждат групово в Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна всеки  петък и ще дадат възможност на младите таланти да се развиват в творческа среда, заедно с вече  утвърдените имена на песенния и инструментален фолклор.
  • Балетна школа :
       Продължава заниманията си в две групи: начинаещи и напреднали. Заниманията са 2 и 3 пъти в седмицата от 18.00 ч. в балетната зала на училището.

Справки: на тел. 052/620 - 725,  всеки ден от понеделник до петък  от 10.00 до 16.00ч.     НАГРАДИ                   УЧИЛИЩЕН ПРАВИЛНИК                     КОНТАКТИ                     ПРОЕКТИ                     ВРЪЗКИ
ИСТОРИЯ                СПЕЦИАЛНОСТИ              ИЗЯВИ               ПРИЕМ                  ГАЛЕРИЯ
  НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ ПО ИЗКУСТВАТА
     „Добри Христов” -  град Варна
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
2011 artschool-varna.com